NOUTĂȚI

marți, 13 septembrie 2016

Cântarul electronic industrial – un cântar pe care te poți baza

Cântarul electronic industrial – un cântar pe care te poți baza

Cântarul electronic a cucerit lumea. E probabil cel mai folosit tip de cântar din toate timpurile. Îl găsim peste tot, în toate dimensiunile și poate cântări cele mai variate greutăți. Pentru mediul industrial, cântarul electronic este probabil la fel de valoros ca orice alt tip de echipament de producție. Orice linie de producție începe și se termină cu un cântar electronic industrial. Materia primă care intră în producție este cântărită cu atenție iar produsul finit, ambalat și gata de livrare este și el cântărit.
Cântare vechi și noi
Multă vreme, singurul tip de cântar disponibil atât pentru industrie cât și pentru mediul casnic, a fost cel cu balanță sau cu greutăți. Cu cât era mai voluminos cu atât mai mare era greutatea pe care o putea suporta și cântări. Cu toată că erau mari, impozante și puteau suporta greutăți însemnate, cântarele de tip vechi erau destul de fragile și nu tocmai precise. Greu de calibrat, prea puțin rezistente la șocuri și greu de transportat, cântarele vechi au fost înlocuite treptat cu unele de tip platformă electronică sau cântar electronic industrial.
Cântarul industrial
Termenul de cântar electronic industrial sau o platformă industrială este folosit pentru a descrie o serie întreagă de instrumente cu bază largă și suprafață mare de cântărire. Cântarul electronic are de obicei 4 celule de cântărire, este ușor și poate fi montat în cele mai diverse locuri. Există platforme de cântărire suspendate, amplasate pe bancuri de lucru, amplasate la nivelul solului sau chiar în adâncituri create special în podea sau sol pentru diverse situații de cântărire. Modulul care indică greutatea este de obicei separat, fixat pe un perete sau plasat undeva la vedere. În acest fel, cântărirea se poate face de la distanță, persoanele care fac citirea aflându-se la o distanță sigură de încărcătură. Beneficiul unui astfel de cântar platformă este că în acest fel obiectele mari pot fi cântărite foarte ușor.
Robust, sigur, de nădejde
Fiind un obiect intens utilizat în medii dinamice, dure, are un design robust, este precis și rezistent. Are o carcasă de inox, este prevăzut cu protecții contra umezelii și substanțelor corozive și poate fi folosit fără probleme atât la interior cât și la exterior. Cântarul electronic industrial este disponibil într-o varietate de dimensiuni și capacități de cântărire gata să deservească toate domeniile de activitate. Este intens utilizat atât în fabrici, linii de producție și laboratoare cât și în institute de cercetare, magazine, firme de transport, poștă sau spitale. Este plat, stabil, perfect pentru cântărirea paleților de marfă și a obiectelor voluminoase. Greutățile suportate variază de la 300 kilograme la 3000 kilograme iar dimensiunile pot ajunge și până la perimetre de 2mx2m.

Cântarul electronic industrial este un obiect foarte valoros. Este esențial pentru bunul mers al producției și livrării bunurilor și nu există afaceri profitabile care să nu dețină cel puțin un astfel de cântar. Fiecare zi de lucru începe și se termină cu o analiză iar datele pentru această analiză sunt de cele mai multe ori oferite de cântare precise. Cântarele moderne se pot conecta la alte instrumente de producție, la calculator și la internet. Sunt dotate cu aplicații software pentru colectarea, analiza și stocarea datelor. Cu ajutorul lor se fac predicții pentru viitorul afacerii și pentru profituri  mai substanțiale. Cântarele electronice industriale au valoare și dau valoare!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2014 - 2019 HIPHOPART.RO - Toate drepturile rezervate.
Designed By Blogger Themes | Seo Blogger Templates