NOUTĂȚI

sâmbătă, 2 iulie 2016

Ghid de inchiriere masini in vacanta

Inchirierea unei masini este unul dintre aspectele importante pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand va planificati vacanta.
Cu exceptia cazului in care sunteti genul care opteaza pentru o vacanta all inclusive care va „consemneaza” intr-un resort de 4-5 stele in care aveti la indemana tot ce va trebuie pentru o saptamana de relaxare, o vacanta activa implica si plimbari si vizite la obiective turistice si la muzee, practic cunoasterea cat mai bine a zonei in care va aflati.

Si cum altfel puteti face acest lucru decat cu ajutorul companiilor de inchirieri masini pe care le veti gasi oriunde mergeti, cu atat mai mult daca va aflati intr-o zona turistica foarte populara.

Sigur ca fiind vorba despre destinatii turistice renumite veti gasi peste tot anunturi si reclame cat mai ademenitoare cu „inchiriaza masini”, apartinand unor firme mai mult sau mai putin locale, mai mult sau mai putin de incredere.

Insa varianta ideala este sa prospectati piata de inchirieri auto din zona in care calatoriti inca de la plecare in vacanta, astfel incat sa fiti siguri ca nu veti plati pentru masina inchiriata mai mult decat face si ca nu veti fi supus unor conditii abuzive.

In cautarea celui mai bun deal

Gasirea unui deal cat mai bun pentru inchirierea unei masini este cam ca atunci cand ne cautam o masina noua. Unele companii pot avea preturi mai mici, altele preturi mai mari, pentru ca nu toti dealerii sunt la fel. De asemenea, asa cum unii pot avea preturi mai mici decat altii, altii pot oferi anumite avantaje pentru clienti noi sau dimpotriva pentru clienti vechi ai companiei.

Asadar mai degraba decat sa asteptati sa ajungeti pe aeroport si sa fiti acolo taxat mult extra, mai bine faceti o analiza comparativa a pietei de profil in zona in care calatoriti si vedeti care firma ofera pretul cel mai bun contra serviciilor cele mai complete, o firma serioasa la care puteti apela este inchiriaza-masini-bucuresti.ro.

Clientul casei

Daca sunteti clienti obisnuiti ai unei companii anume de inchirieri masini cu filiale in mai multe tari, ramaneti-le fidel, mai ales ca exista posibilitatea sa obtineti un deal mai bun chiar in vacanta.

De asemenea, exista hoteluri care lucreaza cu anumite companii de inchirieri masini si care pot promova aceste companii sau pot oferi chiar discounturi daca rezervarea pentru cazare se face la pachet cu rezervarea unei masini. Insa aceasta nu este deloc o regula.

Evitati sa inchiriati din aeroport

Inchirierea unei masini in aeroport poate parea foarte convenabila si o solutie la indemana insa atentie la taxele extra, care uneori nici macar nu va sunt prezentate fair inca de la inceput. Ca o regula nescrisa dar general acceptata, retineti ca de pe aeroport veti inchiria cel mai scump o masina.

Atentie la taxele ascunse
Cele mai multe companii de inchirieri masini va pot taxa extra pentru returnarea masinii cu mai putin combustibil decat la inchiriere. Asadar, asigurati-va inca de la inceput ca stiti exact cat combustibil avea masina, astfel incat sa o returnati in aceleasi conditii.

De asemenea, atentie si la perioada pentru care inchiriati masina. Daca de pilda veti inchiria pentru o saptamana si veti returna masina dupa 3 zile, va veti trezi ca veti plati un pret mai mare decat cel discutat initial, pentru ca in general preturile pentru inchirieri pe termen mai lung sunt mai avantajoase decat cele pentru inchiriere pe termen scurt.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2014 - 2019 HIPHOPART.RO - Toate drepturile rezervate.
Designed By Blogger Themes | Seo Blogger Templates