NOUTATI

vineri, 1 aprilie 2016

(P) Curatarea filtrelor de aluminiu la hotele de bucatarie

Cand a fost ultima data cand ai verificat si ai curatat filtrul de aluminiu al hotei? Daca a trecut ceva timp de atunci, cu siguranta nu va fi o operatiune usoara. Scopul filtrelor este de colecta grasimea, asa ca daca este plin de grasime inseamna ca isi indeplineste sarcina corect.
De-a lungul timpului filtrele pot deveni atat de blocate cu unsoare, incat isi pierd din eficacitate. Este important sa cureti filtrele de aluminiu ale hotei periodic.
Cum se poate face curatarea filtrelor de aluminiu?
Curatarea filtrelor de aluminiu se poate face chiar in chiuveta din casa dumneavoastra, cu apa fierbinte, bicarbonat de sodiu si un detergent de vase extrem de degresant. Anumite filtre pot fi curatate chiar si in masina de spalat vase. Din pacate curatarea filtrelor de aluminiu nu se poate face in masina de spalat vase.

De ce ai nevoie pentru a curata filtrul de aluminiu al hotei?
1.      Apa foarte fierbinte sau clocotita.
2.      Detergent de vase.
3.      Bicarbonat de sodiu.
4.      Perie pentru frecat (nu trebuie sa fie abraziva).
5.      Prosoape de hartie sau o carpa moale absorbanta.

Instructiuni:
Scoate filtrele din hota. Majoritatea filtrelor trebuie sa se poata indeparta cu usurinta.

Se umple chiuveta sau o galeata cu apa fierbinte. Cu cat este mai fierbinte apa, cu atat curatarea va fi mai eficienta. Puteti folosi apa fierbinte de la robinet, sau puteti fierbe apa.

Se toarna in apa bicarbonatul de sodiu si detergentul de vase. Puneti o cantitate sanatoasa de detergent de vase si cam o jumatate de cana de bicarbonat de sodiu in apa calda.

Amestecati mixtura cu ajutorul unei linguri de lemn, sau cu ajutorul unei perii cu coada. Nu incercati sa amestecati cu mana, deoarece temperatura apei este foarte mare.

Puneti filtrele pline de grasime in apa. Scufundati filtrele in apa cu detergent si bicarbonat de sodiu pana cand acestea sunt complet acoperite.

Lasati-le sa se inmoaie. Filtrele trebuie lasate la inmuiat timp de 10 minute.
Freaca filtrele cu peria. Dupa inmuiere, se ia o perie pentru frecat (non-abraziva) si se freaca filtrele cu aceasta. Puteti adauga detergent de vase pe perie daca dumneavoastra credeti ca este necesar.

Clatire si uscare. Filtrele se spala bine in apa calda, se clatesc si se usuca cu ajutorul prosoapelor de hartie sau cu o carpa curata.

Puteti repeta acest proces de curatare o data pe luna. Este o strategie foarte buna pentru intretinerea filtrelor.  Pentru a alege o firma specializata puteti apela la directorul organizatiei internationale http://www.ikeca.org .

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2014 - 2017 HIPHOPART.RO - Toate drepturile rezervate.
Designed By Blogger Themes | Seo Blogger Templates