NOUTĂȚI

luni, 18 ianuarie 2016

Despre homeopatie

Probabil că vi s-a întâmplat să fiți dezamăgiți de ineficacitatea tratamentelor clasice pe care le-ați încercat pentru diferite afecțiuni și să vă pierdeți speranța că afecțiunea de care suferiți va fi tratată.
Dacă doriți să evitați efectele adverse ale tratamentelor cu antibiotice, a antiinflamatoarelor, a antidepresivelor, a somniferelor, dacă doriți să preveniți anumite afecțiuni sau neplăceri care ar putea apărea din cauza unor predispoziții familiale sau dacă doriți ca suferința voastră să fie tratată cu înțelegere și complexitate, vi se va recomanda la un moment dat o medicină veche de peste 200 de ani, care reprezintă o formă de terapie alternativă profundă: homeopatia.
Conform dicționarului explicativ al limbii române, homeopatia reprezintă o doctrină terapeutică bazată pe administrarea în doze foarte mici a substanțelor care, în doze mari, ar provoca simptomele acelei boli. Practic, homeopatia este o formă a medicinei alternative în care medici homeopați tratează pacienții cu preparate foarte diluate despre care se crede de oamenii de știință că provoacă oamenilor sănătoși simptomele similare cu cele prezentate în primul rând de pacienți.
Conform medicilor homeopați care activează în acest domeniu, pe lista afecțiunilor și a bolilor care ar putea fi tratate prin homeopatie se află: durerile cronice de cap, migrenele, vertijul, crizele petit mal, sinuzita, rinita alergică, astmul bronsic, gastrita, gastroenterita, hepatita, colecistita, ulcerul duodenal, sindromul colonului iritabil și așa mai departe. De asemenea, în problemele psiho-emoționale ar putea fi de folos ajutorul unui homeopat, în cazuri precum: atacuri de panică, depresii, sentimente de nesiguranță de sine, abandon, timiditate extremă, iritabilitate, lipsă de concentrare etc.
În plus, se spune că și animalele se pot trata de diverse afecțiuni prin homeopatie. Remediile sunt administrate necuvântătoarelor noastre în bolul cu mâncare și pot trata abcese și alte forme de infecții, răni, probleme dermatologice, afecțiuni virale și altele.
Într-un cabinet homeopatie, medicamentele folosite pentru tratarea afecțiunilor se numesc remedii și reprezintă metode de preparare a substanțelor care au o acțiune asupra organismului, cu scopul de a forma un remediu homeopat (multe dintre ele sunt plante, atât toxice, cât și netoxice). Cât despre remediile din plante toxice, acestea nu sunt periculoase pentru corpul uman, deoarece presupun diluarea substanței orginare până la un nivel la care nu mai păstrează niciun potențial toxic.
Acestea fiind spuse, homeopatia este o formă de medicină alternativă care poate fi încercată și folosită de persoanele la care nu a funcționat niciunul din tratamentele clasice care vi s-au prescris de medici.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2014 - 2019 HIPHOPART.RO - Toate drepturile rezervate.
Designed By Blogger Themes | Seo Blogger Templates