NOUTĂȚI

duminică, 10 ianuarie 2016

Sablarea cu gheata carbonica: Inamicul grafferilor!

sablare cu gheata carbonica
Dupa cum bine stim hiphop-ul este asociat si cu graffiti-ul. In cele ce urmeaza va voi povesti care este cel mai mare inamic al grafferilor (desigur, in afara de Politie).
Acesta inamic despre care va vorbesc este sablarea cu gheata carbonica. Acest tip de curatare al peretilor mai ales din caramida, sablarea cu gheata carbonica, are numeroase aplicatii, si o sumedenie de beneficii.

Ce este sablarea cu gheata carbonica?

Sablarea cu gheata carbonica este o metoda de curatare ce utilizeaza gheata uscata (zapada carbonica) ca abraziv ce indeparteaza diverse depuneri de pe suprafete delicate. In acest fel un desen tip graffiti este indepartat in maxim un sfert de ora fara pic de efort sau substante chimice.

Cum actioneaza sablarea cu gheata carbonica?

Metoda de sablare cu gheata carbonica este una non-toxica prin care particule de gheata carbonica sunt propulsate cu ajutorul unu compresor, pe o suparata pe care dorim sa o curatam. Particulele de zapada carbonica au o temperatura de aproximativ – 79 de grade Celsius. Astfel, atunci cand particulele de gheata intra in contact cu depunerile de o suprafata, aceste depuneri se contracta, crapa si apoi se desprind strat cu strat.

Sablarea cu gheata carbonica este unul dintre procedeele aprobate de catre absolut toate institutiile sanitare, gheata carbonica fiind ecologica si necoroziva.

Care sunt avantajele sablarii cu gheata carbonica?
 1. Actioneaza delicat cu suprafetele, nu le zgarie.
 2. Este ecologica.
 3. Nu conduce electricitate (este recomandata si pentru curatarea intrerupatoarelor, cablurilor etc)
 4. Nu mai este nevoie de folosirea solventilor industriali, care sunt extrem de toxici.
 5. Se face rapid si ieftin. Pot fi curatate chiar si utilaje, fara a fi demontate sau oprite din productie.

Ce este gheata carbonica?
Gheata carbonica mai este denumita si gheata uscata, si este o forma solida a dioxidului de carbon CO2.

Unde poate fi utilizata sablarea cu gheata carbonica?
Sablarea cu gheata carbonica are aplicatii in mai multe domenii:
 1. Industria Auto: se foloseste la curatarea stropilor de sudura, curatarea sistemelor de vopsire, sablarea rotilor si jantelor.
 2. Industria Alimentara: se foloseste la curatarea cuptoarelor, a placilor de cuptor, la curatarea masinilor de taiat carne sau a suprafetelor de lucru.
 3. Industria farmaceutica: se utilizeaza la curatarea masinilor de fabricare ale medicamentelor, containerelor, rezervoarelor, agitatoarelor etc.
 4. Industria aeronautica: se utilizeaza la curatarea trenurilor de aterizare, curatarea componentelor franelor, curatarea motoarelor, anvelopelor etc.
 5. Eliminarea mucegaiului: curatarea cu gheata carbonica este cea mai eficienta metoda de indepartare a mucegaiului.
 6. In turnatorii: se foloseste pentru curatarea echipamentelor de masurare, control, curatarea cuptoarelor de topire etc.
 7. Curatarea echipamentelor electrice: se pot sabla cu usurinta panouri de distributie electrica, izolatori, transformatoare, posturi de transformare etc.
Dă like paginii HipHopArt.ro pentru cele mai noi articole hip-hop

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2014 - 2019 HIPHOPART.RO - Toate drepturile rezervate.
Designed By Blogger Themes | Seo Blogger Templates