NOUTĂȚI

miercuri, 16 decembrie 2015

Merită investiția în optimizare SEO pentru promovarea afacerii?

www.promovare-site.com
Tot mai mulți antreprenori încep să își mute afacerile în mediul online, iar dacă vorbim despre antreprenorii debutanți, aceștia își încep afacerea direct în mediul online pentru ca acesta ne pune la dispoziție numeroase unelte cu ajutorul cărora putem promova site-ul, verifica traficul și numărul de vânzări a produselor, putem verifica concurența foarte ușor și astfel aflii care sunt plusurile și care sunt minusurile afacerei tale, dar cel mai important lucru pe care îl aduce mediul online sunt clientii.

În România, 80% din populația țării au acces la internet, ăsta fiind și un prim motiv pentru a începe o afacere în mediul online, cu o investiție mică ne putem adresa către aproximativ 16 milioane de oameni din România, dar și către alte sute de miliarde de oameni din alte țări.

Acum că ai înțeles motivul principal pentru începerea unei afaceri în mediul online o să trec la partea de creare site, parte în care ne achiziționam un domeniu nou și angajăm un specialist pentru a crea site-ul. Odată creat și finalizat site-ul trecem la partea de promovare site. Nu are rost să începem să promovăm un site dacă acesta nu este finalizat complet.

Pentru a promova online un site trebuie să ne asigurăm că site-ul are conținut de unic și de calitate pentru vizitator, dar și pentru motoarele de căutare. Un design plăcut al site-ului și o interfață prietenoasă ne ajută pentru a oferi încredere utilizatorilor. Motoarelor de căutare adoră conținutul unic, de aceea trebuie să punem titlurile paginilor și descrierile unice și cât mai relevante. De asemenea, trebuie sa ii facem optimizare seo off page si on page.


Înainte de a începe să investim bani în optimizare seo, analizează ce fac vizitatorii pe site-ul tău. Pentru asta poți folosi Google Analytics. Odată analizat traficul de pe site putem da startul unei campanii PPC (Pay Per Click). O campanie PPC este necesară pentru a genera vizitatori și vânzări pe site-ul tău. Avantajele unei campanii PPC sunt că putem afișa reclama doar într-o anumită zonă geografica, astfel daca ai o afacere care activează doar intr-o anumită zonă, poți face ca reclamele să apară doar persoanelor care locuiesc în acea zonă. Informația strânsă în urma unei campanii PPC este extrem de importantă în dezvoltarea viitoare a afacerii, dar și a site-ului. Un buget de start ar fi de 300 euro/luna și recomandăm să angajezi un specialist Google AdWords pentru crearea campaniilor. Pe internet găsiți multe persoane care oferă servicii de promovare adwords, mulți dintre ei oferă consultanță gratuită. Alegeți-l pe cel mai bun și asigură-te că îi vei spune întreg planul de marketing al afacerii. Tot prin PPC putem crea campanii pe rețeaua socială Facebook, astfel ne putem adresa unui număr mare de utilizatori (peste 70% din populația României au cont creat pe Facebook). Prin Facebook Ads economisești bani, pentru că te poți adresa doar persoanelor care sunt interesate de produsul nostru, persoane care se află în anumite grupuri sau care au dat like anumitor pagini de pe Facebook si au legătura cu afacerea ta.

Pentru optimizare seo recomandăm să angajezi un specialist seo pentru ca știe ce are de făcut cu site-ul tău. Un specialist seo oferă servicii seo organizate pe pachete în general. Astfel, un pachet seo poate începe de la 300 lei /luna și poate ajunge la 1000 lei/luna sau chiar mai mult. În pachetele oferite ar trebui să găsiți servicii de optimizare a titlurilor și descrierilor paginilor site-ului, înregistrare în directoare, crearea de backlink-uri pe site-uri din aceiași categorie cu afacerea pe care o deți, advertoriale pe bloguri și pe site-uri de știri, comunicate de presă. Acestea sunt servicii seo oferite de către firme care se ocupa de promovare online, orice lucru în plus oferit este bine venit. Poți cere un audit seo gratuit a site-ului pentru a vedea în ce stadiu se află site-ul tău din punct de vedere seo și ce mai trebuie făcut la el pentru o promovare a site-ului cât mai bună.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2014 - 2019 HIPHOPART.RO - Toate drepturile rezervate.
Designed By Blogger Themes | Seo Blogger Templates