NOUTĂȚI

miercuri, 12 august 2015

Truda din spatele hip-hop-ului

Hip-hop-ul este o cultură absolut fascinantă și, totuși, extrem de complexă. Indiferent despre ce element vorbim, este frumos să îl privești din exterior, dar să îl practici este extrem de dificil; Implică foarte multă muncă și multă pasiune, nu doar talent, astfel, fie că ești DJ, graffer, b-boy sau MC, trebuie să muncești extrem de mult ca să poți ajunge să faci ceea ce îți place.
Spre exemplu, orice b-boy o să îți spună că nu e chiar simplu "să stai în cap": Până să ajungi să spui că ești b-boy, trebuie să lucrezi enorm la condiția ta fizică, spre exemplu.
Apoi, ca graffer, nu e suficient să știi să desenezi. Trebuie să ai o imaginație bogată, să ai viziune, să te adaptezi mereu, să vii cu ceva nou, să fii atent la detalii și, desigur,să începi cu desene pe foaie, și, treptat să continui până ajungi să faci graff-urile pe care le admirăm toți în final.
Dar nici ca DJ nu e ușor. Pe lângă urechea muzicală pe care trebuie să o ai, a fi DJ implică să ai și cunoștințe tehnice, dar și dexteritate. Asta se obține ascultând multă muzică, dar implică înainte de orice să înveți să simți muzica, să cunoști fiecare semn acustic al unui instrumental și, de asemenea, să fii pregătit să transformi orice semn acustic într-un sunet armonios.
Și ca MC întâlnești extrem de multe dificultăți până ajungi să fii bun cu adevărat. Pe lângă ureche muzicală, trebuie să îți dezvolți tehnica de a pune versurile pe instrumental. Asta se va putea doar după ce se va asculta extrem de multă muzică. Apoi trebuie să ai cunoștințe și perspicacitate, pentru că nu e suficient doar să faci niște cuvinte să rimeze, trebuie să le dai sens. Asta se va face prin diverse mijloace, de la citit până la terminat o galerie de jocuri online cum ar fi jocuri vechi cartoon network sau jocuri cu operații, care îți dezvoltă atenția și gândirea.
Iată, așadar, că dincolo de faptul că e o cultură fascinantă, hip-hop-ul este o artă și, ca orice artă, se face prin efort susținut.
Nu uita să dai like sau share paginii HIPHOPART.RO pentru cele mai noi articole din sfera hip-hop

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2014 - 2019 HIPHOPART.RO - Toate drepturile rezervate.
Designed By Blogger Themes | Seo Blogger Templates