NOUTĂȚI

marți, 19 mai 2015

Cum ne organizăm muzica

Astăzi echipa HipHopArt.ro va încerca să vă vorbească puțin despre una dintre condițiile esențiale înainte de a începe să faci muzică, indiferent de ce gen. Însă datorită tematicii acestui site, vom pune accent pe muzica rap.
Așadar, pentru început trebuie să știi că este foarte important, indiferent dacă ești producător muzical, dacă ești sau vrei să fii DJ sau poate MC, trebuie, înainte de orice, să fii un bun ascultător muzical. Nu orice ascultător de muzică poate și trebuie să fie și cel care o face, dar, fără doar și poate, orice om implicat în această industrie a muzicii, fie că în mod profesionist, fie că în mod amator, trebuie să fie un bun ascultător.
După cum spune deja un vechi proverb, meseria nu se fură, ci se învață. Exact așa este și în artă. Iar muzica, cea mai iubită și populară dintre arte nu are cum să fie o abatere de la regulă. Indiferent de talentul, fie el înăscut sau dobândit ulterior al unei persoane, fără a fura puțină meserie, nu se poate ajunge nicăieri.
Dar totuși, ce înseamnă a fura meserie când vine vorba de muzică? E vorba de a fura un stil, o tehnică, o procedură? Ei bine, nu, absolut deloc. Dar pentru a fi un bun fotbalist, trebuie să iubești foarte mult fotbalul, să fii mai mult decât unul dintre cei care merg și privesc, interesați fiind doar de scor. Trebuie să susții sportul respectiv, să îl analizezi, să privești și în ansamblu și în detaliu. Exact acest lucru trebuie să îl faci și ca iubitor de rap. Înainte de a ajunge să fii un practicant activ în domeniul muzical, trebuie să treci prin etapa de a fi un bun ascultător. Și asta nu se reumă doar la a merge la concerte și la a cumpăra albume, deși acesta este pilonul de bază în a fi un bun ascultător.
Este extrem de important să ai playlisturi foarte bine grupate și aranjate, să ai ordine în muzica pe care o asculți.
Acum nici nu mai e atât de greu ca înainte, când erau casete. Acum ai un real ajutor de la Yplaylist.com, care nu doar că este extrem de ușor de folosit, dar te și ajută să îți faci ordine în muzică, să ai playlist-urile bine aranjate. După ce ai finalizat acest pas, de a avea muzica foarte bine grupată, va urma partea în care trebuie să asculți. Mult, divers, fără să critici fără o bază stabilă. E ca o bibliotecă, în care după ce ordonezi cărțile, începi să le savurezi. După ce îți formezi bagajul de cunoștințe, poți începe să scrii și tu una.
Ce zici? Tu ești un bun ascultător?
Dă like paginii HipHopArt.ro pentru cele mai noi articole hip-hop

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2014 - 2019 HIPHOPART.RO - Toate drepturile rezervate.
Designed By Blogger Themes | Seo Blogger Templates