NOUTĂȚI

miercuri, 29 aprilie 2015

Interviu cu Carpatin

Carpatin a acordat un interviu pentru HipHopArt.ro.
El a discutat cu noi despre viitoarele proiecte, despre prezența lui în trupa Sombrerawz con Carnage, dar a oferit și câteva sfaturi pentru tinerii MC și producători care sunt la început de drum.
Lectură plăcută!

HipHopArt.ro: În primul rând, bine ai venit pe HipHopArt.ro!
Carpatin: Mulțam de invitație, salutări!

HipHopArt.ro: Carpatin, care este istoria din spatele acestui nume? Cum te-ai gândit la el și ce reprezintă pentru tine?
Carpatin: E o povestioară pe care nu mulți o știu și nu vreau să o spun din motive personale (n-are nicio legătură cu Subcarpați, oricum).

HipHopArt.ro: Cum se menține omul din spatele artistului Carpatin și cum este el?
Carpatin: Aroganță zero, în primul rând. "Sunt un colecționar de zâmbete, doar par a fi fericit"... Mă mențin ok, zic, ca orice alt om de clasa a 12-a, încerc să învăț pentru bac, însă mă pierd în instrumentale mai mereu.

HipHopArt.ro: Cum ai ajuns să faci parte din Sombrerawz con Carnage?
Carpatin: În primă fază ideea de Sombrerawz a fost a lui Wadda, el făcând un crew cu cațiva tovarăși din București unde eu eram beat maker. Între timp, proiectul a fost abandonat, iar într-o zi când eram la Krepoo la studio cu C.o.D, ne-a venit ideea să facem o trupă și nu găseam nume. l-am intrebat pe Wadda dacă putem lua noi numele și totul a fost în regulă. Deși în plan era un album, sau cel puțin un E.P., am scos doar două piese în formula asta ("Paralela-n punct comun" și "Sentința unei pierderi").

HipHopArt.ro: Cum iau naștere beat-urile și versurile pe care le creezi?
Carpatin: Fac beaturi la orice ora din zi sau din noapte, nu contează oboseala, stresul, sau faptul că-s ocupat. Dacă găsesc un sample care să mă spargă, îl rup cu nişte tobe blană şi-un bass nenorocit şi aia-i treaba. Cât despre versuri, sincer să fiu, în ultima vreme am fost cam sictirit şi mi-a fost lene.

HipHopArt.ro: Care este mesajul pe care intenționezi să-l transmiți prin piesele tale?
Carpatin: Nu cred că e vorba de ce mesaj vreau să transmit, ci de ce mesaj primeşte ascultătorul, dat fiind faptul că unele versuri pot avea înţelesuri multiple şi fiecare le percepe în propriul sens.

HipHopArt.ro: Ce îți dorești să aduci nou în hip-hop-ul românesc?
Carpatin: Nu m-am gândit niciodată la asta... Cred că o notă de prospeţime prin readucerea balansului stilului '90, pe un sound foarte bun.

HipHopArt.ro: Ce pregătești și care va fi următorul material lansat?
Carpatin: Cred că am terminat în proporţie de 80% E.P.-ul la care lucrez cu Krepoo "Spargem Ţeasta" care are vreo 5-6 piese (nici eu nu mai ştiu), 3 dintre ele fiind pe youtube pe canalul de YouTube AnticipatRecords. În rest, mai nimic în postura de emcee.

HipHopArt.ro: Vorbește-ne puțin despre colaborarile tale. După ce criterii îți alegi oamenii cu care lucrezi, atât ca MC, cât și ca producător.
Carpatin: De colaboratori pe partea de instrumentale n-am prea avut parte, exceptându-l pe Sebastian Konvict şi Dre Mano. Recent am dat de un producător talentat, de-o vârstă cu mine, Sictir, care rupe clapa-n 16 şi merită atenţie. I-am produs o grămadă de beaturi fratelui C.o.D care vor apărea pe următorul lui material (omu e nebun, scrie 2 piese în timp ce eu fac un beat), dar şi fratelui Krepoo. Cât despre criteriile după care-mi aleg colaborările cu emcee, aceastea sunt inexistente. Lucrez în general cu prietenii şi alţi emcee talentaţi.

HipHopArt.ro: Cât timp petreci în studio?
Carpatin: E mult spus studio. E dormitorul meu, aceasta fiind şi "studio" şi "atelier" de pictură. Nu ştiu, în jur de 3-4 ore pe zi, de obicei, dacă-i vorba de vreun instrumental. Uneori se-ntâmplă să stau şi 5-6 ore concentrat şi nervos pe câte-un beat.

HipHopArt.ro: Beat-ul sau rima? Care a apărut prima?
Carpatin: Bineînţeles că rima, prin clasa a 7-a când, ca orice alt puşti de vârsta aia, mă credeam şmecher că ascult La familia şi sunt băiat de cartier. Beat-uri am început să fac de prin clasa a 9-a dacă nu mă-nşel, Sebastian Konvict fiind cel care a pus bazele "carierei" mele de beat maker, el învăţându-mă să produc.

HipHopArt.ro: Când lucrezi cu mai multă plăcere? Ca MC sau ca beat maker?
Carpatin: Nu ştiu, tind să cred că sunt o persoană când produc, şi cu totul altă persoană când scriu. Cred că pasiunea pentru scris începe să se ofilească şi beat makingul înfloreşte din ce în ce mai mult.

HipHopArt.ro: Ce asculți de obicei? Dă-ne câteva nume din România și, desigur, și din afară.
Carpatin: Nu sunt în măsură să dau nume, ascult mult oldschool din afară, dar şi gangstareală. Iar din România, când mă mai apucă, La familia, Cedry2k cu "Alchimia Veninului" şi se mai strecoară piese vechi.

HipHopArt.ro: Crezi ca hip-hop-ul de la noi este într-un continuu progres sau regres și de ce?
Carpatin: Este în continuu progres, bineînţeles, generaţia nouă este foarte, foarte productivă venind vorba atât de emcee, cât şi de beat makeri, dar o problemă foarte mare este promovorarea inexistentă a oamenilor foarte buni.

HipHopArt.ro: Din experiența pe care ai acumulat-o, oferă câteva sfaturi pentru tinerii MC și producători.
Carpatin: Nu ştiu dacă aş fi în măsură să ofer sfaturi, fiindcă şi eu am nevoie de ele, dar, pentru început, nu vă lăsaţi descurajaţi, apreciaţi criticile constructive. Greşiţi! Pentru că asta vă va face mai buni.

HipHopArt.ro: Dorești să transmiți un mesaj celor care au citit acest interviu?
Carpatin: Ce să zic, vă mulţumesc că aţi abandonat Facebook-ul 5 minute pentru a citi, asta în cazul în care aţi citit şi n-aţi dat scroll.

HipHopArt.ro: Mulțumim pentru timpul acordat. HipHopArt.ro îți urează mult succes în viitoarele proiecte!
Carpatin: Şi eu vă mulţumesc, s-auzim de bine!

Interviul a fost realizat de Bianca Tudor pentru HipHopArt.ro.

Dă like paginii HipHopArt.ro pentru cele mai noi articole hip-hop

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2014 - 2019 HIPHOPART.RO - Toate drepturile rezervate.
Designed By Blogger Themes | Seo Blogger Templates