NOUTĂȚI

miercuri, 3 septembrie 2014

Interviu cu Urbankart

Cei de la Urbankart au acordat primul lor interviu, în exclusivitate pentru HIPHOPART.ro. Ne-au povestit despre albumul lor, despre istoricul trupei, dar au venit și cu sfaturi pentru tinerii MC care sunt la început.
Lectură placută!

Hiphopart.ro: Bun venit pe Hiphopart.ro şi vă mulţumim pentru timpul acordat interviului. 
Urbankart: Multă dragoste şi mulţumim pentru invitaţie!

Hiphopart.ro: Ce ne puteţi spune despre cum a luat naştere trupa Urbankart? Fiind primul interviu Urbankart, publicul este foarte curios în ceea ce priveşte istoricul trupei, aşadar, prezentaţi-ne o cronologie detaliată a proiectului.
Urbankart: În primul rând, nu este un proiect, este o „familie”.
În 2008 am înregistrat prima piesă în formula Urbankart (Maich şi Etic), însă povestea începe cu mult în urmă. Din 2008 până în 2010 am tras pentru evoluţia noastră ca MC-i, nepublicând nimic online, toate acestea făcându-le într-un studio improvizat la Etic acasă (4 Pereţi Records).
Din 2010 până în 2012 au apărut două albume semnate Maich, pe fiecare dintre ele apărând şi colaborări cu Etic. Încă nu simţeam că este timpul să scoatem un album sub numele Urbankart.
În aprilie 2012 lansam primul meterial Urbankart, „Fundamental”.
În 2013, am oferit publicului trei materiale, „Icecream” şi „November Cuts” semnate de Maich, iar Etic, plictisit de fel şi sictirit de plictiseala lui, a semnat doar unul, „Cronicile eului”.
În 2014 se schimbă treabă, Etic îşi revine din plictiseală şi reuşeşte, într-un final, să scrie pe 9 piese. Maich, uimit de efortul depus de Etic, scrie şi el, anturează un Dj... GreWu şi boom, fac un material bun, „Din Subteran”.
În prezent stăm la o masă în cafenea, "Pardon" în Drumul Taberei (avem două albume la noi, cine le vrea?).

Hiphopart.ro: Cine sunt  Maich şi Etic în afara „familiei” Urbankart şi cum a ajuns Doru să facă parte din ea?
Urbankart: De Doru nu ştim nimic detaliat, decât că a venit cu nişte vin de la Huşi, ne-a rupt capul şi a doua zi era admin pe pagina Urbankart Official. În rest e băiat cumsecade. Glumeam, ştim mai multe despre el, e un producător tânăr din Huşi, care prima dată a colaborat cu noi pe piesa „Vocea Strazii”. În perioada următoare a realizat, împreună cu Maich, materialul „Icecream”, după care am decis să îl anturam ca producător, prieten şi omul ăla care are mereu vin.
Etic, pe numele de botez Cătălin-Andrei (trăiască naşul), face 23 de ani în octombrie, studieaza dreptul, dar loveşte bine cu stângul, se ocupă cu design grafic, montează clipuri şi în restul timpului... se plictiseşte.
Maich, pe numele de botez Mihai (traiască naşa), face 26 de ani în noiembrie... la anul! A terminat Facultatea de Inginerie Geologică şi Geofizică (cu greu), face beat-uri, scrie mult, doarme puţin, nu se îmbracă larg (nici Etic) şi cam atât.

Hiphopart.ro: Tocmai aţi lansat online şi aţi dat mână liberă la download grauit la albumul "Din subteran", după 4 luni de la lansarea albumului fizic. Care este motivul pentru care aţi aşteptat atât?
Urbankart: Păi, să revenim la normal, gata cu caterinca. Motivul amânării acestui material a fost: give me a M give an A give me an I, „ce venea, mă, după I?”.
În principiu, Maich. După lansare, a avut ceva probleme de care nu dorim să amintim. Ne cerem scuze pe această cale tutror celor ce ne susţin şi au apreciat mereu munca noastră.

Hiphopart.ro: În cele 4 luni, cum aţi simţit că a recepţionat publicul amanârea albumului  "Din subteran"?
Da, simţim că am dezamăgit o mare parte din cei ce ne susţin, dar sperăm că le-a trecut după ce au ascultat materialul.

Hiphopart.ro: Cum aţi ajuns să colaboraţi cu DJ Grewu şi pe ce criterii aţi ales această colaborare în ceea ce priveşte noul album?
Urbankart: Pe fratele GreWu l-am cunoscut prin 2012, în cadrul unui eveniment, am luat legătura cu el pentru a colabora pe o piesă, ceea ce s-a şi întâmplat („Supertare”). Au urmat colaborări pe mai multe piese, colaborări prin baruri, prin cluburi, pe la tăieri de moţ, avorturi, instalări de Windows... vă daţi seamă, am devenit prieteni.

Hiphopart.ro: Intenţionaţi să filmaţi vreun videoclip corespunzător unei piese de pe noul album?
Urbankart: Da, strângem fonduri. Nu promitem nimic.

Hiphopart.ro: Ce proiecte aveţi în plan pentru viitorul apropiat? Cu cine vă doriţi să mai colaboraţi?
Urbankart: Se lucrează la un proiect nou, împreună cu TKE şi Decku în calitate de MC-i, pe partea de „deejeing”, GreWu, iar la producţie Valescu şi mai mult ca sigur şi Maich. În viitorul apropriat va apărea un material, un concert... două, trei. Toate acestea vor fi realizate sub numele de „Rapdas Clan”. Mai multe detalii în scurt timp, ţineţi aproape!
În ceea ce priveşte Urbankart, ne concentrăm asupra următorului album. Nu ne-am gândit momentan la colaborări, dar vă putem spune că se va numi „La Suprafata” şi va apărea la anul.

Hiphopart.ro: Care este următorul eveniment la care vă vom vedea pe scenă şi când va avea loc?
Urbankart: Lucrăm la asta, pregătim toate cele necesare pentru a susţine un concert în Bucureşti, sperăm noi, luna aceasta. Dacă treaba merge bine şi simţim vibe-ul potrivit din partea publicului, vom pleca şi în ţară.

Hiphopart.ro: Unde ţineţi publicul la curent în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţii trupei Urbankart?
Urbankart: Pe pagina noastra oficială, fb.com/urbankartofficial.
Pe Maich îl puteţi găsi pe pagina fb.com/maichmusic, pe Etic pe pagina fb.com/eticmusic, iar pe Doru pe pagina fb.com/beatsbydoru.

Hiphopart.ro: În ultimul timp, în România s-au lansat din ce în ce mai mulţi MC, care caută să atingă succesul cât mai repede. Ce sfaturi aveţi pentru ei? Consideraţi că sunteţi un model de urmat pentru cei care de-abia au intrat în acest domeniu?
Urbankart: Sincer nu ştim cine s-a apucat de rap în ultimul timp, noi ne facem treaba noastră şi o stricăm pe a celor care au treabă cu treaba noastră, ştiţi ce zic, nu? Însă, pe cei care acum încep, îi sfătuim să rămână sinceri cu ei, să nu se grăbească şi să facă ceea ce le place. Muzica se simte.

Hiphopart.ro: Ce părere aveţi despre proaspătul proiect HIPHOPART.ro?
Urbankart: Un proiect interesant şi fresh, de aceea am şi acceptat acest interviu, sub o fină caterincă, fiindcă indiferent cât de supăraţi suntem pe piesele noastre, nu trebuie să uităm să şi râdem. Aţi râs?

Hiphopart.ro: Într-adevăr, a fost foarte fun şi, în acelaşi timp şi funny. În final, mai doriţi să transmiteţi publicului un mesaj?
Urbankart: Iubiţi-vă aproapele, dar cu prezervativ!

Hiphopart.ro: Echipa hiphopart.ro vă mulţumeşte pentru interviu şi vă doreşte mult succes în viitoarele proiecte!
Urbankart: Şi noi vă mulţumim pentru interviu şi pentru faptul că susţineţi mişcarea, au rămas puţini. Baftă!
Nu uita să dai like sau share paginii HIPHOPART.RO pentru cele mai noi articole din sfera hip-hop

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2014 - 2019 HIPHOPART.RO - Toate drepturile rezervate.
Designed By Blogger Themes | Seo Blogger Templates