NOUTĂȚI

luni, 18 august 2014

Interviu cu Sthelu aka STH (R A S A)

Primul interviu scris marca HIPHOPART.ro, îl are ca protagonist pe Sthelu de la trupa R A S A, despre care nu mai e nevoie de nicio prezentare. Am discutat cu el despre noul videclip ce urmează să fie lansat zilele următoare şi despre viitoarele lui planuri muzicale.
Lectură placută!


Hiphopart.ro: În primul rând, îţi mulţumim pentru timpul acordat interviului.
Sthelu: Salut! Mulţam fain de invitaţie.

Hiphopart.ro: Ce parere ai despre mişcarea hip-hop din ultimii ani de la noi din ţară?
Sthelu: Mişcarea urcă şi coboară, după părere mea. În underground sunt o grămadă de artişti care vin din spate şi promit. Deci prosperă, că avem nevoie de forţe noi, dar să nu uităm veteranii. Stagnează mişcarea sau se duce în jos, că se pune accent pe alte chestii decât cele care se ştiu. Mai exact, ţoalele nu mai sunt ţoale (chiar dacă unii zic că nu contează hainele). Nu poţi să impui atitudine cu egări şi tricou roz strâns pe trup de balerină. "Bagabonţii" de 40 de kile cu haine ude fac mişcarea să tremure, cică...

Hiphopart.ro: Care este cel mai reuşit concert la care ai participat anul ăsta?
Sthelu: ONYX clar. M-a rupt live-ul oamenilor şi dacă nu aveau turneu european, nu-i prindeam la noi. A fost tare şi că m-am văzut cu mulţi oameni, pe care nu-i văzusem de mult. Super show!

Hiphopart.ro: Hip-hop-ul pentru tine este o artă? De ce?
Sthelu: Fac muzică din anii '90. Rock, prima mea dragoste şi rap a doua. Nu are cum să nu fie o artă, când am crescut cu muzica, printre instrumente. Din 2000 fac rap şi nu m-am umplut de bani, şi nu că nu puteam să o ard altfel (comercial, cum vă place voua să spuneţi), ci că nu sunt eu dacă fac ceva fals, e normal. Aşa prefer să scot un album la ceva timp, decât să fac pe bandă rulantă şi să nu zic nimic. Ca paranteză, am facut, CLASIC E.P., împreună cu Ripp, şi chiar e real materialul. Am feedback foarte bun, chiar dacă vizionări nu prea. Acum depindem de Youtube şi Facebook, ăsta-i filmu'... Îmi place diversitatea şi mie, nu sunt idiot să zic că tre' să mergi pe o singură chestie. Combini new school cu old school, dar cu cap, nu să treci în cealaltă tabără brusc, că vezi doamne, faci bani. Fută-i Stalin de bani! Pe pulă vin, pe pulă se duc. Nu ai cum să gândeşti că faci rap (care este considerată muzică de protest) şi a doua zi vezi că bate soarele altfel şi se fac bani din 4 versuri pe strofă şi pe refren şi te apuci de sirop dance cu influenţe hip-hop. Fuck that!

Hiphopart.ro: Ce artişti sau genuri muzicale asculţi în timpul liber? 
Sthelu: Ascult multă muzică de mai multe stiluri. Special rap tot ce ţine de anii  '90, hardcore rap, rock mult şi mai ales rap metal, reggae... Artişti sunt foarte mulţi şi o să îţi enumăr câţiva doar. Pe partea de rap: Wu Tang Clan, Cypress Hill, Pshycho Realm, Onyx, Das Efx, Gangstarr, Naughty by Nature, Redman, Jedi Mind Tricks, AOTP, RA The Rugged Man şi mulţi, mulţi alţii...Pe partea de rock: Pantera, Biohazard, Sepultura, Korn, Limp Bizkit, Bionic Jive, P.O.D. Machine Head, mulţi, alţii şi aici. Reggae: Bob Marley, Gentleman, Buju Banton, Sizzla, etc. Depinde de starea de spirit şi muzica pe care o diger. Am fost fan mereu, dar acum mă rupe mai mult cam tot ce ţine de rap metal.  De aceea o să aveţi surpriză în curând...Mai bag şi nişte jazzy, funky music, când e filmu' necesar şi iaca aşa, muzica m-a ţinut mereu pe baricade.

Hiphopart.ro: Ştim că ai anunţat acum câteva zile pe pagina ta de Facebook că lansezi un videoclip nou, menit să promoveze noul tău material, "Clasic". De ce ai ales piesa "Noi, cei din linia întâi" să-ţi promoveze noul E.P.?
Sthelu: Pentru că e bucata cea mai reprezentativă pentru tot românu'. Cum începe prima strofă, deja îţi dai seama că e reală treaba, nu poveşti de adormit copiii. Puteam să fac şi alta mai caterincă cum era vorbit întâi, dar am considerat că piesa asta spune tot şi chiar spune. Sper să şi prindă, cum mă aştept. Am filmat cu Ionuţ Marius Photography şi a ieşit ceva benga, grav.

Hiphopart.ro: Unde îţi vei mai promova noul videoclip, în afară de clasicele metode, facebook şi youtube?
Sthelu: Sper la TV, din septembrie. Am vorbit şi în curând voi anunţa pe pagina de facebook a trupei. Staţi geană şi sprânceană !


Hiphopart.ro: Cum a fost pentru tine anul 2014 până acum, din punct de vedere muzical?
Sthelu: Genial! Am făcut în juma' de an un material sănătos cu omu Ripp. Înregistrat, mixat şi masterizat la studio Audio Zoom, avându-l la butoane pe Cristian Dunarintu aka Cristache (Big Fat Sound). Muza a fost logodnica mea. Am cunoscut oameni faini cu care o să lucrez pe viitor. O realizare mare a fost că a venit omu' meu, Vladimir Popici ( HATE MADE) în Bukale şi am putut începe treaba live band şi foarte curând veţi vedea rezultatu'. Stay tuned!

Hiphopart.ro: Ce ne mai pregăteşti până la sfârşitul anului?
Sthelu: O lansare cu band în octombrie sper, la materialul CLASIC, lansarea noului proiect rap metal, încă un videoclip în afară de "Noi Cei Din Linia Întâi". Sper să ne apucăm de un nou album R A S A tot anu' ăsta sau începutul anului viitor, împreună cu omul meu  Yda. Am pe ţeavă câteva colaborări cu artişti rap de la noi. Toate aşa încet se vor materializa cu bine.

Hiphopart.ro: Ce părere ai despre proiectul HIPHOPART.ro?
Sthelu: O iniţiativă foarte bună, dar să aveţi grijă, că dacă deveniţi un blog, site de specializate, în adevăratul sens al cuvântului, vă mănâncă cei bătrâni (joke). Ce să zic, să aveţi viaţă lungă şi să vă meargă din plin. Succes!

Hiphopart.ro: În final, te rugăm să ne spui câteva cuvinte de încheiere pentru proaspeţii noştri cititori. 
Sthelu: Să asculte muzică bună. Să fie pe fază când artistul lor preferat scoate ceva nou. Să cumpere albumele în original, chiar dacă nu se mai face de mult asta. Să fie real, nu doar pe net, după tastatură. Mai lăsaţi hatereala, fraţilor, că nu rezolvaţi nimic, decât cancan-uri aiurea. Artistul oricum face ce vrea şi, la urma urmei, publicul decide, chiar dacă la ora actuală publicul ascultător de real rap cam lasă de dorit. Ce să mai zic? Sănătate să aveţi!

Hiphopart.ro: Îţi mulţumim încă o dată pentru timpul acordat!
Sthelu: Cu plăcere! Susţineţi mişcarea! Pace! Tot ce ţine de mine şi trupă găsiţi pe youtube la https://www.youtube.com/user/rapattackstreetart sau pe facebook la https://www.facebook.com/rapattackstreetart.
Nu uita să dai like sau share paginii HIPHOPART.RO pentru cele mai noi ştiri din sfera hiphop

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2014 - 2019 HIPHOPART.RO - Toate drepturile rezervate.
Designed By Blogger Themes | Seo Blogger Templates